Редактор: e-mail: Кадри и видео: БНТ 3Варненският щангист Христо Христов започна участието

...
Редактор: e-mail: Кадри и видео: БНТ 3Варненският щангист Христо Христов започна участието
Коментари Харесай

На живо: Христо Христов трети в изхвърлянето в Токио

Редактор: 

e-mail: 

Кадри и видео: Българска национална телевизия 3

Варненският щангист Христо Христов стартира присъединяване си в категория до 109 кг на Оимпийските игри в Токио. В категорията вдигат девет състезатели от група " А ".

Христо заяви за първия си опит в изхвърлянето 183 кг, само че след това направи промяна и поиска 185 кг. По-високи поръчки от него имат единствено арменецът Симон Мартиросян и узбекът Акбар Джураев - по 190 кг. 

Христо успя в първия си опит и с лекост изхвърли 185 кг в дебюта си на Игри. Впоследствие Джураев понижи на 189 кг, само че не можа да ги вдигне в първия опит.



Великолепен Христо Христов се оправи и със 189 кг във втория си опит. След него Джураев се поправи и също изхвърли 189 кг.

Първи сполучлив опит на 190 кг записа Симон Мартиросян, а след това на подиума излезе Христо Христов, само че за жалост не съумя в третия си опит на 192 кг и остана със 189 кг в първото придвижване. Това значи, че Христо приключва трети в изхвърлянето.

Джураев изхвърли 193 кг в третия си опит и взе среброто в придвижването. Златото е за Мартиросян, който изхвърли 195 кг и сложи нов олимпийски връх. Впоследствие Симон сбърка на 198 кг.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР